استفاده از بیزینس پلن در کسب و کارها علاوه بر اینکه باعث نوآوری و رشد کسب و کار می شود، به عنوان یک مزیت رقابتی است. همچنین به عنوان یک ابزار پویا برای رفع مشکلات کسب و کارها مورد استفاده قرار می گیرد.
از بیزینس پلن یا طرح کسب و کار برای راه اندازی کسب وکارهای جدید که دارای درک درستی از واقعیت هستند و تصمیم دارند که به موفقیت برسند، استفاده می شود. استفاده از بیزینس پلن در کسب و کارها علاوه بر اینکه باعث نوآوری و رشد کسب و کار می شود، به عنوان یک مزیت رقابتی است. همچنین به عنوان یک ابزار پویا برای رفع مشکلات کسب و کارها مورد استفاده قرار می گیرد. طرح کسب و کار کمک می کند تا فرایند برنامه ریزی شما ساده تر باشد و رشد کسب و کار شما سازمان یافته پیش برود. در ادامه مطلب از آژانس دیجیتال مارکتینگ ایکاد؛ که در زمینه مشاوره دیجیتال مارکتینگ در اصفهان؛ مشاوره کسب و کار در اصفهان و مشاوره سرمایه گذاری در اصفهان فعالیت می کند؛ به بررسی نکات مهم نوشتن طرح کسب و کار می پردازیم.
بیزینس پلن چیست؟
به طرح یا سندی که مشخص می کند کسب و کار شما چیست، چگونگی کارکرد آن و نحوه موفق شدن آن را نشان می دهد، بیزینس پلن یا طرح کسب و کار می گویند. برای راه اندازی استارتاپ ها و توسعه کسب و کارها نیاز به طرح است. اگر کسب و کار کوچکی دارید; که تازه شروع به کار کردید; برای شما یک بیزینس پلن جمع و جور، کوتاه و راه انداز کافی است. طرح کسب و کار بخش های مختلفی دارد که شامل موارد زیر است:
- جلد مرتب
- فهرست مطالب
- معرفی هیئت مدیره یا اعضای اصلی
- چکیده
- معرفی کسب و کار که شامل شرح مشکل و راه حل مشکل است.
- هدف های بیزینس که شامل هدف های کوتاه مدت و هدف های بلند مدت است.
- تحقیقات بازار که شامل بازار هدف، آنالیز رقیبان و آنالیز مشتریان است.
- معرفی همراه با بازاریابی که شامل محصول، قیمت گذاری، روش توزیع برنامه و تبلیغات است.
- منابع انسانی
- صورت مالی
اهمیت بیزینس پلن در کسب و کار:
نکته مهم در طرح کسب و کار داشتن برنامه ریزی برای بازنویسی بیزینس است. بیزینس پلن از این جهت در کسب و کارها اهمیت دارد، که باعث رشد و پیشرفت آن ها و در نتیجه بدست آوردن درآمد بیشتر می شود. در ادامه شما را با 5 دلیل اهمیت طرح کسب وکار آشنا می کنیم.
- تامین بودجه برای کسب و کار مورد نظر
- تثبیت دوام در بازار
- تعیین هدف ها از راه اندازی کسب وکار و ارتباط با آن ها
- جلوگیری از شکست
- کاهش ریسک با استفاده از بیزینس پلن
بعد از اشاره به دلایل اهمیت طرح کسب و کار در انواع کسب و کارهای اینترنتی و آنلاین، شما را با ویژگی های این طرح آشنا می کنیم.
ویژگی های طرح کسب و کار حرفه ای:
یک طرح کسب و کار حرفه ای دارای ویژگی هایی است، که در ادامه شما را با آن ها آشنا می کنیم.
داشتن دید واضح توسط طرح کسب و کار:
هنگام تهیه طرح کسب و کار مهمترین موضوع این است که دید واضح و مشخص داشته باشید. برای اینکه بتوانید در کسب و کاری که راه اندازی می کنید، به موفقیت برسید، باید چشم انداز داشته باشید. همچنین مشخص کنید که چه کسب و کار یا شرکتی را می خواهید راه اندازی کنید و 5 سال آینده چه شرایطی دارید. دید واضح یکی از عوامل موفق شما است.
پیش بینی های مالی تجارت:
از ویژگی های بیزینس پلن می توانیم به پیش بینی های مالی اشاره کنیم. تجزیه و تحلیل بازار، نیازهای فعلی و پیش بینی شده مالی، بودجه کلی و استراتژی های بازاریابی کسب و کارتان تحت عنوان صورت مالی هستند. اینکه صاحبان کسب و کارها تصویری از مشکلات و هزینه های احتمالی داشته باشند، کمک می کند تا ایده های خود را متناسب با آن ها تغییر دهند. همچنین می توانند هزینه لازم برای راه اندازی کسب و کار خود را تامین کنند. مزیت طرح کسب و کار این است که ثابت نیست و با موفقیت و رشد کسب و کار، برنامه و طرح هم رشد می کند. این سند زنده کمک می کند تا به موفقیت برسید.
ثبت اهداف کوتاه مدت در طرح کسب و کار:
از دیگر ویژگی های خوب طرح کسب وکار می توانیم به ثبت اهداف کوتاه مدت در کنار اهداف بلند مدت اشاره کنیم. تعیین هدف در کسب و کارها یک روند مداوم است و با تغییر شرایط تغییر می کند. علاوه بر اینکه مشخص کردن هدف به میزان درآمد مربوط است، به پیشرفت کار هم مربوط می شود.
نکات مهم در نوشتن بیزینس پلن
در طرح کسب و کار تنها نوشتن طرح یا مشخص کردن نوع محصولات نیست و باید نکات و اصول مربوط به آن را رعایت کنید. در ادامه مطلب از وب سایت دیجیتال مارکتینگ ایکاد؛ که مشاوره استارتاپ در اصفهان؛ مشاوره بازاریابی در اصفهان و مشاوره طراحی سایت وردپرس در اصفهان است؛ شما را با نکات و اصول بیزینس پلن آشنا می کنیم.
- شناخت مخاطبان هدف: در طرح کسب و کار مخاطبان هدف خود را مشخص کنید. نهایت دو یا سه طیف شخصیتی را در نظر بگیرید.
- ایجاد فرایندهای تجاری: محور اصلی و مهم کسب و کار خود را مشخص کنید و فعالیت های خود را بر مبنای آن انجام دهید.
- تعیین همکاران کلیدی تجارت خود: بعد از طراحی کسب و کار خود مهم است که همکاران مهم و اصلی خود را تعیین کنید.
- ایجاد فضا برای خلاقیت: با خرید کاربران از محصولات و خدمات کسب و کار شما، متوجه می شوید که بیزینس پلن شما نیازهای مخاطبان را برطرف می کند یا خیر. سعی کنید هر چند وقت یکبار طرح خود را بازبینی و تغییرات لازم را اعمال کنید.
- ایجاد استراتژی تقاضاساز: بعد از طراحی کسب و کار برای اینکه به سود بیشتری برسید; تعداد بازدید بیشتری منجر به خرید شود; باید از استراتژی های مناسب استفاده کنید.
علاوه بر نکات و اصول گفته رعایت نکات زیر هم در طرح کسب و کار مهم است:
- طرح کسب و کار مفید و مختصر باشد.
- تن صدا، سبک و لحن را ثابت نگه دارید.
- اغراق نکنید.
- شرایط و اطلاعات مدیران و شرایط مالی را پنهان نکنید.
چند نمونه بیزینس پلن:
نمونه طرح کسب و کار بر اساس محصولات، تبلیغات، قیمت و مکان که بخش های اصلی و مهم بازاریابی هستند، شکل می گیرد. در ادامه جهت آشنایی بیشتر شما را با چند نمونه طرح کسب وکار آشنا می کنیم.
نمونه اول طرح کسب و کار شرکت تبلیغاتی:
اگر کسب و کار راه اندازی شده شما شرکت تبلیغاتی است، هنگام نوشتن طرح کسب و کار باید موارد زیر را در نظر بگیرید.
- خلاصه اجرایی شامل معرفی مشتریان، شرکت، مدیریت و اهداف تجاری
- تاریخچه شرکت
- محصولات و خدمات شامل معرفی تمام محصولات و خدمات
- تحلیل بازار
- استراتژی شامل پیش بینی های فروش، فروش ماهانه و سالانه، تحلیل بازار قابتی
- کارکنان
- برنامه مالی شامل سود خالص ماهانه و سالانه، پیش بینی زیان و سود و سود سالانه
نمونه دوم طرح کسب و کار رستوران:
اگر صاحب رستوران هستید، باید بیزینس پلن خود را به صورت زیر بنویسید:
- مفهوم و هدف شامل توصیف رستوران و غذاهایی که سرو می شود.
- منوی نمونه
- خدمات رستوران
- تیم مدیریتی
- طراحی که شامل طراحی لوگوی رستوران و طراحی داخلی رستوران و بیرون رستوران می شود.
- بازار هدف
- مکان قرارگیری رستوران
- بررسی بازار
- تبلیغات و بازاریابی
- مشاوره و بهره گیری از متخصصان
- تشریح ساختار کسب و کار
- منابع مالی
نمونه سوم طرح کسب و کار استارتاپ آپ:
برای سرمایه گذاری و راه اندازی استارتاپ آپ باید تهیه بیزینس پلن را به صورت جدی دنبال کنید. که نحوه نوشتن آن شامل موارد زیر است:
- خلاصه اجرایی
- توضیحات شرکت و استارتاپ
- خدمات و محصولات
- برنامه بازاریابی
- برنامه عملیاتی
- معرفی مدیریت و سازمان
- هزینه های راه اندازی وتوسعه
- برنامه مالی
- سایر ضمیمه ها
جمع بندی
هنگام راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی و آنلاین مهم است که به صورت جدی اقدامات لازم را انجام دهید. تهیه بیزینس پلن موفق کمک می کند تا علاوه بر رشد کسب و کارتان، به موفقیت برسید. دیجیتال مارکتینگ ایکاد؛ در حوزه مشاوره کسب و کار در اصفهان؛ مشاوره استارتاپ در اصفهان و مشاوره سئو سایت در اصفهان فعالیت می کند. می توانید برای بهره مندی از خدمات پکیج دیجیتال مارکتینگ ایکاد و تهیه طرح کسب و کار مناسب برای کسب و کارتان، به وب سایت این آژانس مراجعه کنید و از خدمات آن بهره ببرید.